وجبة اندومى بأضافات بسيطه
طريقة تحويل الاندومى الى وجبه لذيذه:
يقبل الكثير من الكبار والاطفال على تناول الاندومى والنودلز - بأضافات بسيطه يمكن تحويل الاندومى الى وجبه مفيده و لذيذة تحتوى على البروتين والفيتامينات المهمة للصحة العامة.
وصفات اندومى |
مكونات وصفات الاندومى :
مكونات اندومى (الخضروات والدجاج او الهوت دوج او السجق):
- 2 باكيت اندومى (الكميه حسب الرغبه)
- ماء مغلى
- 1 معلقه كبيره زيت
- مشروم شرائح
- بصل + فلفل الوان
- قطع دجاج او شرائح هوت دوج او سجق
- 2 معلقه كبيره كاتشب
- 1 معلقه كبيره صويا صوص
- 1معلقه صغيره خل
- 1 معلقه صغيرة سكر
- 1 معلقه صغيره صلصه حاره (اوشطه حسب الرغبه)
مكونات اندومى (شكشوكه):
- 2 باكيت اندومى (نودلز)
- 4 بيض
- 1 معلقة كبيرة زيت نباتى
- 2 معلقه كبيره صلصة طماطم
- 1 حبة طماطم
- فص ثوم مهروس
- 1 حبة بصل متوسطه
- فلفل الوان احمر اصفر اخضر
- معلقه صغيره توابل (ملح - فلفل - كمون - كزبره - بابريكا )
مكونات اندومى الجبنه:
- 1 باكيت اندومى (كميه حسب الرغبه)
- بهارات الاندومى
- شرائح جبنه شيدر
- ماء مغلى
- 1 معلقه زبده
- بيض مقلى او مسلوق
- سمسم
طريقه تحضير وجبة اندومى الخضروات والهوت دوج:
- فى وعاء نضع الاندومى ثم صب عليه كميه من الماء المغاى وتغطيته.
- فى مقلاه على النار نضع معلقه كبيرة من الزيت - ثم اضافة مكس من الخضروات المقطعه إلى شرائح صغيره (البصل - والمشروم - والفلفل الالوان ) مع تقليب المكونات جيدا .
- نقوم باضافة شرائح من ( الدجاج او الهوت دوج - او السجق ) حسب المتاح مع تقليب المكونات على النار حتى تتدبل المكونات وتقترب على النضج .
- نقوم باضافه معلقه كبيره من الصويا صوص - ومعلقه كبيره من الكاتشب - ومعلقه من الصلصه الحاره - ومعلقه صغيره من الخل و معلقه من السكر ونقلب المكونات جيدا .
- بعد تصفية الاندومى من الماء نقوم باضافته على المكونات السابقه ونقلب المكونات لمدة 3 دقائق على النار ويقدم .
طريقة تحضير وجبة اندومى بالشكشوكه:
- فى مقلاه على النار نضع معلقه من الزيت ثم 1 بصله شرائح صغيرة ثم الفلفل الالوان شرائح صغيره ثم فص ثوم مهروس ثم حبة طماطم شرائح صغيره ونقلب المكونات جيدا على النار .
- نبدا باضافة التوابل ( رشة ملح - فلفل اسود - كمون - كزبره - بابريكا ) ثم اضافة 2 معلقه كبيره صلصه مع تقليب المكونات جيدا حتى(تتسبك).
- نضع ربع كوب ومن الماء - ثم نضع 2عبوه من الاندومى ويترك لمده 2 دقيقة على النار ويقلب على الوجهين ويغطى .
- نضع 4 بيضات (العدد حسب الرغبه) ونتركهم حتى تمام التسويه ويقدم
- ملحوظ : تسويه البيض حسب الرغبه.
وصفات لعمل وجبة اندومى كورى
طريقة تحضير الاندومى بالجبنه :
- فى وعاء نضع فيه باكيت من الاندومى ثم نضيف بهارات الاندومى وعليه معلقه من الزبده ثم نصب الماء المغلى عليهم .
- بعد مرور 10 دقائق نضع شرائح من الجبنه الشيدر على الطبق وتزين بالبيض المسلوق او المقلى ورشه من السمسم وتقدم .
بالهنا والشفاء
تعليقات
إرسال تعليق